Become a dealer?

Uw partner in luchtfiltratie
Al meer dan 40.000 tevreden klanten
Luchtfilters voor thuis, industrie en scheepvaart
Registreren
0
0
Uw partner in luchtfiltratie
Al meer dan 40.000 tevreden klanten
Luchtfilters voor thuis, industrie en scheepvaart

Algemene voorwaarden

1. Definities

hq-filters B.V., gevestigd te Heerenveen onder KvK nr. 92315739. (verder genoemd de "hq-filters.nl" of "de verkoper")

Klant: Degene met wie hq-filters.nl een overeenkomst is aangegaan.

Partijen: hq-filters.nl en de klant samen.

Consument: Een klant die tevens als individu is en die als privépersoon handelt.

2. Toepasselijkheid algemene voorwaarden

Op alle aankopen bij hq-filters.nl zijn de navolgende algemene voorwaarden en leveringscondities van toepassing. Afwijkende algemene voorwaarden en leveringscondities van onze internationale handelspartners vormen geen onderdeel van deze regel of zijn alleen van toepassing voor zover deze onze algemene voorwaarden en leveringscondities niet tegenspreken.

3. De aankoop

De aankoop komt via internet in de webshop van hq-filters.nl tot stand. Via internet vult de koper de gespecificeerde secties van de formulieren op de website www.hq-filters.nl in en plaatst de order door met de muis op verzenden te klikken of op enter te drukken. De verkoop wordt gedaan door hq-filters BV. De volgende algemene voorwaarden zijn dan uitsluitend van toepassing.

4. Prijzen en afbeeldingen

Alle prijzen zijn onderworpen aan wijzigingen. De prijzen die in de webshop worden bepaald zijn van toepassing. De goederen kunnen in Euro worden betaald. hq-filters.nl behoudt zich het recht voor een algemene aanpassing van de prijzen te maken op elk ogenblik, met uitzondering van lopende orders. Prijzen in onze actieaanbiedingen gelden alleen bij de standaard betalingsafspraak van directe betaling in de webshop, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

Afbeeldingen kunnen verschillen van de geleverde producten.

5. Levering

De levering zal aan het adres worden gedaan dat door de koper wordt bepaald in de webshop. Als er gebeurtenissen voorkomen, welke levering voor de verkoper moeilijker maken, kan de leveringsdatum voor een redelijke periode worden uitgebreid tot maximaal 30 dagen, tenzij anders afgesproken. Indien dit niet haalbaar is zal de koper door de verkoper hiervan op de hoogte worden gebracht en zal de klant de mogelijkheid worden geboden de koop te ontbinden. In geval van ontbinding zal het betaalde bedrag binnen 30 dagen door de verkoper worden teruggestort. Binnen 7 werkdagen zal de order aan een nationaal postbedrijf voor levering worden afgegeven. De verkoper behoudt zich het recht voor het postbedrijf te kiezen. De verkoper is niet aansprakelijk te stellen voor kosten voortkomend uit het feit dat bestelde goederen niet op de gewenste/aangegeven leverdatum geleverd kunnen worden.

6. Betalingsvoorwaarden

Betaling voor de producten is mogelijk door middel van een veilige online betaling op rekening of vooruitbetalen (bank/giro overschrijving). De online betaling dient direct te worden voldaan anders komt de order automatisch te vervallen. Bij betaling op rekening dient de betaling binnen 14 dagen na factuurdatum te geschieden, mits anders schriftelijk overeengekomen. Bij wanbetaling zal de verkoper de vordering overdragen aan ons incassobureau. Alle hieruit voortkomende kosten zullen op de koper verhaald worden.

7. Recht op retourneren (afkoelingsperiode) / reclamaties

De koper heeft het recht om alle goederen terug te sturen die van verkoper worden gekocht als zij niet voldoen aan de verwachtingen van de koper. Het artikel kan enkel (binnen 14 dagen na aankoop) factuur en of pakbon. Retourzendingen zijn altijd op risico en kosten van de koper. Zodra de verkoper het artikel binnen 14 dagen na aankoop retour heeft ontvangen zal het bedrag door de verkoper worden teruggestort.

Let op: Indien u een order heeft geplaatst en u wilt deze order retourneren, dient u zelf zorg te dragen voor de verzendkosten.

Retouren worden alleen in behandeling genomen door hq-filters.nl wanneer de klant contact heeft opgenomen met onze klantenservice en deze een retourformulier heeft opgestuurd naar het aangegeven mailadres van de klant.

Reclamaties m.b.t. prijzen dienen binnen 8 dagen te worden gemeld aan de verkoper.

8. Onjuiste of defecte levering en annulering

Goederen die niet werden besteld, of defecte producten kunnen door de koper onmiddellijk aan de verkoper geretourneerd worden met een nauwkeurige beschrijving van de producten met omschrijving van tekortkoming. Een kopie factuur dient te worden bijgevoegd. In het geval van gerechtvaardigde klachten, zal de verkoper de defecte en/of verkeerde producten ruilen tegen de juiste producten. Kleurverschillen aan het origineel met de beelden van internet kunnen niet als een foutief beschouwd worden. In het geval van ongerechtvaardigde klachten moet de koper de kosten voor het verzenden betalen. Een order kan worden geannuleerd als er een leveringsvertraging voor de producten van meer dan 30 dagen is. 

Retouren worden alleen in behandeling genomen door hq-filters.nl wanneer de klant contact heeft opgenomen met onze klantenservice en deze een retourformulier hebben opgestuurd naar het aangegeven mailadres van de klant.

9. Recht van eigendom

De geleverde producten blijven het bezit van hq-filters BV tot volledige betaling van de rekening voldaan is.

10. De bescherming van gegevens

De verkoper heeft het recht de elektronische gegevens die door de koper worden verzonden op te slaan en te verwerken. hq-filters.nl zal de gegevens alleen voor de bedrijfstransactie gebruiken. De klant is zich bewust van de mogelijkheid dat de overgebrachte gegevens kunnen worden onderschept, wegens de structuur van internet, en keurt dit risico goed.

11. Kortingen en condities

Kortingen worden via internet aangemaakt en tezamen met de leveringscondities per email verzonden/bevestigd naar de koper. Verkoper behoudt zich het recht voor om deze altijd te mogen wijzigen zonder opgaaf van redenen. Wijzigingen van kortingen kunnen alleen aangevraagd en verwerkt worden via de klantenservice van hq-filters.nl. Debiteuren met afwijkende betalingscondities hebben geen recht op actieprijzen.

12. Transportkosten

HQ-fiters verzendt alle pakketten met DPD of DHL, betrouwbare partners gespecialiseerd in pakketlogistiek. DPD of DHL bezorgen van maandag t/m vrijdag en garanderen dat 95% van de pakketten binnen één werkdag wordt geleverd.  Als u een bestelling plaatst wordt er intern besloten via welke logistieke partner uw order wordt bezorgd. Hier krijgt u bij verzending van de order een e-mailnotificatie met (indien beschikbaar) Track & Trace code of een melding met de geschatte levertijd. 

HQ-filters verzendt pallets - rollen etc. met DHL of een gespecialiseerde transporteur, de verzendkosten worden op nacalculatie verrekend.

13.

Klachtenprocedure

Wij streven er naar om uw bestelling compleet, netjes en snel bij u af te leveren. Mocht u desondanks niet tevreden zijn over een product of onze service, dan horen wij dit uiteraard graag, zodat we u naar tevredenheid kunnen helpen.

U kunt uw feedback doorgeven via ons contactformulier of [email protected]

Daarnaast biedt de Europese Commissie een platform voor online geschillenbeslechting aan voor
consumenten, die u kunt vinden op http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Wij nemen vrijwillig deel aan een geschillenbeslechtingsprocedure.

14. Contact

Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot onze algemene voorwaarden kunt u contact opnemen met:

hq-filters B.V.

Munt 1 C - 8446 AE  Heerenveen

0513-648364

[email protected]

15. Wijzigingen Algemene Voorwaarden

Onze algemene voorwaarden kunnen wijzigen. Daarom behouden wij ons het recht voor deze algemene voorwaarden aan te passen. U zult indien noodzakelijk op de hoogte worden gebracht van een wijziging. In deze Algemene Voorwaarden worden altijd de laatste datum van wijziging aangegeven.

De voorwaarden zijn voor het laatst herzien op 23-12-2023.

Voor alle andere vragen

Bel ons

Ma. t/m Vr. bereikbaar 9:00 tot 17:00

0513 - 648364

Social media

Volg je ons al?

8,7Review LogoWij scoren een 8,7 op Feedback Company

HQ-FILTERS BV

Munt 1c
8446 AE Heerenveen
Nederland

KvK 92315739

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »